Verwarming informatie

Met ons klimaat is het noodzakelijk dat elk gebouw en woonhuis over een betrouwbaar verwarmingssyteem beschikt.

Bij het berekenen van de capaciteit moet met de juiste minimum temperaturen rekening worden gehouden. In de meeste gevallen is dit een temperatuur van -15 graden Celsius.

De meest voorkomende en bekende manier van verwarmen is met een Centraal Verwarmingssyteem (CV).

Het CV systeem is zeer betrouwbaar en zorgt altijd voor dezelfde opbrengst, ook bij zeer lage buitentemperaturen. De moderne modulerende CV-ketels zijn zeer energiezuinig en passen zich aan aan de warmtevraag.

CV-ketels zijn er in Solo uitvoering (zonder tapwater voorziening) en in combi uitvoering (met tapwatervoorziening).

Een andere opkomende manier van verwarmen is met warmtepompen. De energiebesparing kan oplopen tot 50% t.o.v. een CV systeem. In de toekomst zullen warmtepompen vanwege het lage energieverbruik zeer populair gaan worden

F-GASSEN CERTIFICAAT

Het Dekra F-Gassen certificaat toont aan dat wij voldoen aan de Europese en Nederlandse wettelijk gestelde eisen. Onze installateurs zijn op de hoogte van deze eisen en kunnen zodoende een optimale aansluiting en installatie garanderen. Naast het simpelweg voorkomen van emissies van koelvloeistof is dit certificaat ook een bewijs van het op de hoogte zijn van alle (technische) eisen waaraan elke installatie moet voldoen.

OVER PROFAIR